KLUBB DJURTUBE: Djurtube + Agent Side Grinder (Lördag 1/9 på Babar)

23 Aug

På lördag nästa vecka, den första september, när mörkret över Tranås lagt sig och vi står inför en lång och annalkande höst erbjuder vi i Djurtube en värmande famn. Ett lyckopiller som gör det lite enklare att leva, om än bara för en kväll. Det här är starten på en fantastisk höst i Djurtubes tecken…

Till vår hjälp har vi tagit in industriella synthkrautrockarna i Agent Side Grinder som med en omfattande europaturné i ryggen, inte kommer göra någon besviken. Det kommer bjudas på primitiva och hypnotiska synthslingor, briljanta melodier och inte minst en bas som ni aldrig tidigare hört. Allt detta med sångaren Kristoffer Grips apokalyptiskt mörka stämma ekandes mellan ljudväggarna. Joy Division är ingen dum liknelse, och vi vet att ni kommer gilla det.

DN gav bandets senaste skiva Hardware 5 av 5 möjliga och jämförde med såväl New Order som The Knife, för att avsluta med ”I härdade öron låter det maniskt, malande och helt magnifikt”. Metro hängde på och gav bandet 4 av 5 samtidigt som de kallade musiken ”känslokall som en kärnvapensilo” och ”lika vackert osvängig som Ian Curtis”. Idel hyllningar har därefter följt och vi kan inte göra annat än att hålla med. Agent Side Grinder är ett av Sveriges mest intressanta och nödvändiga band den här sidan 00-talet.

Inte nog med detta, bakom skivspelarna finner ni denna kväll inga mindre än Christian “Kitte” Berg och Henric de la Cour. Garanterat bra musik hela kvällen alltså.

VAR? Babar, Tranås
NÄR? Lördag 1/9 kl. 21-01
HUR? Dricka några öl innan tillsammans med polare. Framåt tiotiden kan ni bege er mot Babar, glöm inte 100 kronor för inträde. Väl inne kan ni ha hur jävla roligt ni nu behagar ha.

ATTENDA GENOM ATT KLICKA PÅ POSTERN HÄR TILL HÖGER.