Om Djurtube

Historia

Djurtube startades i samband med att det första inlägget på www.djurtube.com publicerades den 12 januari 2009. Uppmaningen av göra något,exempelvis ett fanzine, kom dock under vintern 2008 på plan 2 av 3 inne i Henriksbergs nöjeskatedral i Göteborg då flickvännen till en 24-årig odugling gav en välriktad spark i rätt riktning. Efter några skakiga timmar var ett förbund slutet i en hyrd garderob med glasdörrar i ett av Göteborgs finare kvarter, av två tveksamma karaktärer. Några jazzhands-fläckade stenciler och ett handslag senare fanns en plan och en övertygelse. Innan orkestern ens hade hunnit spela klart den kvällen var en handfull personer redan involverade, och den skakning som började på övre plan någonstans i gbg-regn spridde sig snabbt över halva södra Sverige. Djurtube finns idag utspritt över landet, med aktiviteter i framförallt Tranås, Göteborg, Stockholm och Malmö. Djurtube har även sporadisk aktivitet utanför rikets gränser och då främst i London.

Första numret av Djurtube Fanzine blev officiellt i samband med ett bejublat releaseparty i Norrköping där djurtubefavoriten Guldgossen agerade underhållare. Efter denna historiska kväll, den 13 november 2009 föddes Djurtube Fanzines första barn, Klubb Djurtube. Klubb Djurtube blev länken mellan skrift och verklighet. I alla intervjuer, artiklar och recensioner såg vi potentialen till att få umgås med ännu fler lirare och genom att anordna klubbkvällar kunde detta bli verklighet. 8 Januari 2010 stod återigen Guldgossen på en scen i Djurtubes regi och kvällarna har nu blivit en instution med eggande variation av akter i framförallt Tranås nattliga hets. Så här långt i Djurtubes relativt korta liv har vi gästats av bl.a. KITE, Vit Päls, Audionom, Guldgossen, Tommy Eld, Super!,Jackie Khan, Karnevalfolket, Western Punk, Kastanjen, Devils Daughters m.fl. Senaste kapitlet I sagan om Djurtube börjar med en juldag 2010. Då genomfördes nämligen Djurtubes första officiella (dokumenterade) styrelsemöte, (äntligen) ett steg i rätt riktning i bildandet av en förening. Så den 7 februari i rymdåret 2011 erkände skatteverket och allmänningen officiellt Djurtube som förening. Grattis. Inför 2011 är vi minst sagt uppspelta. Med en större trupp än någonsin tar vi nu dig och ditt favoritdjur i handen och tar sats rakt in i närmsta bergvägg och förklarar härmed 10-talet till djurets decennium.

Klubb Djurtube

Klubb Djurtube har arrangerat tiotalet klubbkvällar, då främst på Pub Babar i Tranås. Band som hittils förgyllt vardagen för alla som velat är KITE, Vit Päls, Audionom, Guldgossen, Tommy Eld, Super!,Jackie Khan, Karnevalfolket, Western Punk, Kastanjen, Devils Daughters m.fl.

För frågor angående Klubb Djurtube eller relationer, vänligen kontakta Kenny.

kenny_karlsson@djurtube.com

Djurtube Fanzine

Djurtube Fanzine ges ständigt ut, i varierande form, på internet: www.djurtube.com. Första numret i pappersform gavs ut i november 2009. Numret innehåller artiklar, illustrationer, musiktips och intervjuer med bland andra Jayhawks, Guldgossen, This Is Head, Simon Olsson, Almedal och The Drones. Under 2011 planeras ett nytt nummer. För frågor angående Djurtube Fanzine eller snabba lunchrecept på svamprätter, vänligen kontakta Rickard.

rickard@djurtube.com

Djurtube Förening

Djurtube Förening är pappa till Klubb Djurtube och Djurtube Fanzine. Djurtube som förening är grundat på ett ekonomiskt ointresse, vilket betyder att pengar som kommer in från folket, via diverse aktiviteter, skall gå tillbaka till folket genom nya aktiviteter. Vi kan alltså garantera att det inte sitter en tjock liten farbror i Marbella och röker cigarr för dina pengar. Vi kan dock inte garantera att vår ekonomiansvarige inte super upp eventuellt överskott. Detta kan vi nästan garantera. Som förening är vi politiskt obundna även om alla möjliga gälla färger säkerligen ingår i organisationen. Men detta är inget som vi vet något om. Det enda som vi med säkerhet kan fastställa är att vi är eniga om att Silverbullit är Sveriges bästa band. Med reservation för eventuella undantag. Punkt.

För frågor angående Djurtube Förening, arbetaravgifter eller soffgroupies, vänligen kontakta Marco.

marco@djurtube.com

För att ansöka om medlemskap, fyll i formuläret här

In english:
Djurtube Fanzine is a Fanzine made in Sweden, we love animals and music. First issue is due to be out in the autumn of 2009. If you’re in a band, making a movie or just some random animal please do not hesitate to send an e-mail to djurtube@gmail.com or contact us through Facebook, MySpace or Twitter.